Gemeenten in Noord-Holland Noord gaan werk maken van het op één lijn krijgen van het papierwerk in de jeugdzorg. Een motie hierover van PvdA, GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en lokale progressieve partijen is aangenomen in zes gemeenten, waaronder Alkmaar en Heiloo. In diverse andere gemeenten gaven wethouders aan al druk bezig te zijn met het stroomlijnen van de papierwinkels. Dit is ook goed nieuws voor de zorgaanbieders in de regio.

Sinds gemeenten in 2015 verantwoordelijk zijn geworden voor de jeugdzorg, zijn zij veel meer tijd en geld kwijt aan administratie. Elke gemeente stelt eigen eisen aan verantwoording en rapportage en door de financiële krapte wordt ontstaat er een "controle reflex"; om te kunnen sturen, willen gemeenten veel meer en vaker informatie hebben.

Zorgaanbieders hebben er ook veel extra werk aan. Soms zijn ze wel 35 procent van hun tijd kwijt aan het invullen van formulieren en andere vormen van administratie. Dat blijkt uit onderzoek door bureau Berenschot. De progressieve partijen hopen met hun motie bij te dragen aan het op één lijn krijgen van de gemeenten en om de papieren rompslomp zoveel mogelijk te beperken. (foto: Pexels / Skitterphoto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl