Alkmaar Centraal


De provincie Noord-Holland ondersteunt opvangcentra voor wilde dieren met 200.000 euro. Het beschikbare budget wordt gebruikt om opvangcentra te ontlasten en educatie over wilde dieren te verbeteren.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “Het is voor het eerst dat de provincie Noord-Holland geld beschikbaar stelt voor de opvang van wilde dieren. Mede dankzij de inbreng van verschillende partijen kan het geld nu snel worden ingezet voor een duurzame verbetering van de opvang van onder andere vogels en egels".

De provincie stelt 100.000 euro beschikbaar voor advisering. De andere helft van het budget wordt gebruikt voor educatie door de opvangcentra aan derden. Hierbij kan gedacht worden aan het ontwikkelen van les- en spreekbeurtpakketten, informatiefolders, deelname aan beurzen en markten en voorlichting aan diverse organisaties.

De provincie heeft in overleg met onder andere opvangcentra, stichting Dierenlot, wethouders en statenleden besloten hoe zij de 200.000 euro willen besteden. De provincie gaat ook in haar eigen communicatie meer aandacht besteden aan opvang van wilde dieren, bijvoorbeeld via het platform Groen Kapitaal. (foto: Pexels / Indigo Blackwood)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl