Alkmaar Centraal


Ook deze zomer vindt er weer een serie Zomeravondconcerten plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20:15 uur, tussen 8 juli en 9 september. De editie op woensdagavond 22 juli wordt verzorgd door de jonge Spaanse organist Victor M. Baena de la Torre, prijswinnaar van het Schnitger Orgelconcours 2019.

Zijn programma omvat het speciaal voor het Van Covelens orgel gecomponeerde 'Salve Regina' van de Brusselse componist B. Foccroulle. Dit wordt uitgevoerd in dialoog met de verzen van A. Schlick uit de ontstaanstijd van dit oude orgel. Op het grote orgel speelt hij werk van de Spaanse componist Cabanille's en Mendelssohn's bekende derde Sonate ‘Aus tiefer Not’. Victor besluit zijn Alkmaarse ‘master’ concert met Bach's monumentale 'Passacaglia'.

Een bezoek aan het Zomeravondconcert kost 8,50 euro. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen 7,50 euro.  Bij drie concerten is het vierde automatisch gratis. Toegangskaarten kunnen uitsluitend online worden gereserveerd via grotekerk-alkmaar.nl

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl