Alkmaar Centraal


Maandagmiddag werd groot alarm geslagen na de vermissing van een 50-jarige vrouw in recreatiegebied Geestmerambacht in Langedijk. De hulpdiensten kwamen onder andere met twee boten, een duikteam en een politiehelikopter ter plaatse om te zoeken. De vrouw werd na enige tijd in goede gezondheid aangetroffen aan de overkant van de plas.

De brandweer was al in het water aan het duiken. De recreatieplas in Geestmerambacht, Zomerdel geheten, wordt niet beschouwd als veilig zwemwater. In augustus 2018 verdronk er nog een 31-jarige Alkmaarder. Gebiedsbeheerder Johan de Jong vertelde toen dat de Zomerdel niet als 'open water' geldt. "Dat brengt de nodige risico's met zich mee. De plas is daar twintig meter diep. Dat betekent dat het water flink koud kan zijn en dat je kramp kan krijgen."

In Geestmerambacht zijn acht officiële zwemstrandjes. "Daar wordt het water gecontroleerd en is het maximaal anderhalve meter diep. Buiten deze plekken is de veiligheid niet gegarandeerd."

Het is niet verboden om in de Zomerdel te zwemmen. Vooral triatleten maken graag gebruik van de plas. "Die zwemmen dan van noord naar zuid. Dat is anderhalve kilometer. Dat zijn goed getrainde zwemmers en hebben ook negen van de tien keer een pak aan en een boei mee. Zij nemen de nodige voorzorgsmaatregelen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl