Alkmaar Centraal


De politie heeft afgelopen weekend een algemene verkeerscontrole gehouden in het kustgebied bij Alkmaar. Op diverse wegen in Egmond, Castricum, Bakkum, Bergen aan Zee, Bergen, Schoorl en Groet was de politie actief. Het gedrag van alle verkeersdeelnemers kreeg volgens de politie aandacht.

Maandagmiddag verspreidde de politie een persbericht met dat nieuws. Het lijkt een reactie op de hevige kritiek die de politie kreeg van de Bergense afdeling van de net opgerichte Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen (NEFOM). In het bericht vestigt de politie de aandacht op onopvallende controles op zaterdag op diverse wegen van en naar de kust. Volgens de politie hielden de meeste mensen zich goed aan de verkeersregels ondanks de grote verkeersdrukte.

Dat gold niet voor twee automobilisten die met snelheden van 125 km/u en 144 km/u over de Zeeweg (80-kilometerweg) in Bergen reden: zij werden direct aan de kant gezet. De automobilist die op 144 km/u werd geklokt, raakte hierdoor zijn rijbewijs kwijt. Voor de Alkmaarsche Courant was het dinsdag voorpaginanieuws. Ook werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het rijden over de doorgetrokken streep of het negeren van het inhaalverbod en één keer voor bellen tijdens het rijden.

Zondag werd zowel opvallend als onopvallend gecontroleerd door de politie. Hierbij werden in totaal twintig bekeuringen uitgeschreven voor o.a. te hoge snelheden, het rijden zonder helm, het rijden door rood licht, inhalen over de doorgetrokken streep, rechts inhalen en het handheld telefoneren tijdens het rijden. Daarnaast werden ook waarschuwingen uitgedeeld voor weggebruikers die overlast veroorzaakten. Alle overtreders werden aan de kant gezet en kregen hun bekeuring volgens het klaar-terwijl-u-wacht principe.

Het actiecomité tegen motorenoverlast was ontstemd omdat de politie het verlangen van burgemeester Rehwinkel om handhaving naast zich neer leek te leggen. De politie zou motorenoverlast met een voorlichtingscampagne te lijf gaan. Vrijdag had burgemeester Rehwinkel aan Duinstreek Centraal laten weten dat hij de politie aan de afspraken zou houden, en de politie meldde de kritiek niet terecht te vinden. Zaterdag verschenen de aangekondigde tips voor motorrijders op politie.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl