Alkmaar Centraal


Nu veel Nederlanders tijdens de zomervakantie thuis blijven kwam theatermaker Mandy Lodder van Eigenwijze072 op het idee om voor de kinderen van 5, 6 en 7 jaar oud iets moois te organiseren. Drie ochtenden achter elkaar gaat ze met ze aan de slag in een echt theater en al improviserend wordt er een voorstelling gecreëerd, die als afsluiting wordt opgevoerd voor de ouders.

Mandy: "De meeste kinderen houden van spelen, hebben een levendige fantasie, houden van bewegen en schudden verhalen zo uit hun mouw. Andere kinderen zijn wat verlegen, houden zich liever op de achtergrond. Met beide groepen ga ik aan de gang, en al improviserend komen we tot een mooi verhaal. De kinderen verzinnen alles, ik breng alleen een beetje de rode draad aan."

Mandy heeft in haar theaterworkshop ook oog voor sociale vaardigheden. "Het is belangrijk dat de kinderen naar elkaar leren luisteren en kijken. Ik zorg dat ze zelfvertrouwen opbouwen door in de spotlight te stappen. Dat ze hun plek durven innemen, en er achter komen dat ze niks fout kunnen doen. In tegenstelling tot op school."

"De kinderen spelen ook verschillende typetjes en leren om emoties die ze van binnen voelen op het toneel te gebruiken", vervolgt Mandy. "Het doel van de workshop is vooral genieten van het spelen van scenes. Ieder kind krijgt de mogelijkheid om zichzelf te laten zien en juist ook degene die het een beetje spannend vindt."

Ook bij de voorstelling die uiteindelijk voor de ouders wordt opgevoerd wordt geïmproviseerd. Mandy: "Een tekst schrijven heeft geen zin, de kinderen kunnen nog niet of nauwelijks lezen. En op deze manier kunnen ze lekker hun gang gaan, vrij spelen". Het Vrij Zijn Theater waar de kinderen oefenen en het door hun verzonnen stuk spelen, biedt zoveel ruimte dat makkelijk aan de anderhalve meter regel voldaan kan worden.

De theaterworkshops voor de kinderen vinden plaats op donderdag 30 juli, vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus, tussen 10:00 en 12:00 uur. De kosten zijn 45 euro per kind. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het theater is te vinden aan de Madame Curiestraat in Oudorp. (foto: Jaqueline van der Kort)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl