Alkmaar Centraal


De Braziliaanse kunstenaar Anderson Farah, in Alkmaar en omgeving bekend als de initiator van het Vrij Zijn Theater in Oudorp, heeft vele talenten. Hij was meerdere keren als acteur te zien in de bioscoop en op TV in films als ‘Huisvrouwen Bestaan Niet' 1 en 2, ‘Weg Van Jou’, en ‘Bitterzoet’ van Linda de Mol. Het eerste talent dat hij echter ontwikkelde was tekenen en schilderen. Hij was pas 12 jaar oud toen hij voor de eerste keer exposeerde in Rio de Janeiro.

In de expositie 'Queens Exercise' laat hij zien hoe veelzijdig qua interesse en techniek hij is. Hij heeft zijn focus gezet op vrouwenportretten. Filmsterren in koninginnenrollen en echte koninginnen. De opening van de expositie, de vernissage, is op zondag 26 juli van 15:00 tot 18:00 uur in het Vrij Zijn Theater aan de Madame Curiestraat in Alkmaar. Er zijn ook rondleidingen met aandacht voor het verhaal achter de schilderijen.

Anderson’s manier om met aquarelpotloden te tekenen en te schilderen is uniek. Het is temperamentvol, dynamisch, kleurrijk, sterk, maar ook   transparant. Om geïnteresseerden hiermee in aanraking te laten komen geeft hij drie workshops. Woensdag 29 juli verzorgt hij de workshop ‘Maritieme symbolen en zeekaarten’, woensdag 5 augustus de workshop ‘Indiaanse kunst’ en woensdag 12 augustus de workshop ‘Tropical Vibes’. Ze zijn telkens van 13:00 tot 17:00 uur. De schilder en acteur geeft je zijn kennis door in kleine groepen en met individuele begeleiding.

Voorkennis of ervaring is niet vereist. Ieder wordt op zijn eigen niveau begeleid. De kosten bedragen 35 euro per workshop, inclusief materiaal en koffie of thee. Het aantal deelnemers is beperkt vanwege de coronaregels. Wie meer wil weten over de exposities, de workshops of de rondleiding kan contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-47058447.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl