Een Duits meisje van 6 jaar oud is na een zoekactie in de Schoorlse Duinen bij Groet in goede gezondheid teruggevonden. Hulpdiensten waaronder vrijwilligers van de Reddingsbrigade Schoorl zochten haar vanaf 18:30 uur tijdens een zoekactie die werd gestart bij de Kerkbrink. Via Burgernet werd een oproep verspreid om naar het meisje uit te kijken. Om 19:22 uur werd gemeld dat het meisje terecht was.

Het meisje liep met haar ouders en zusje in de namiddag in de duinen bij Groet ter hoogte van het zandduin. Na een ruzie liep zij vervolgens alleen het mountainbikepad op en verdween uit het zicht. Haar ouders riepen haar, maar zij kwam niet tevoorschijn. Na eerst zelf te hebben gezocht waarschuwden de ouders na enige tijd de politie. Direct werd groot alarm geslagen met inschakeling van de reddingsbrigade en de brandweer. Enige tijd later aangevuld met twee speurhonden en een helikopter.

Met vier voertuigen van de reddingsbrigade, twee brandweerauto's, vier politiewagens, een politiemotor en vrijwilligers van de reddingsbrigade op drie mountainbikes werd het meisje gezocht. Vervolgens ging ook nog een oproep uit via Burgernet. Twee uur na de vermissing werd het meisje in goede gezondheid aangetroffen bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Schoorl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl