In het hoger beroep dat twee mannen aanspanden tegen de hoogte van hun straf voor het verplaatsen van een lijk, is zes en vier maanden celstraf geëist, schrijft mediapartner NH Nieuws. Het tweetal uit Alkmaar en Heerhugowaard werden in 2018 veroordeeld tot respectievelijk 90 dagen en 10 dagen cel en een taakstraf van 60 uur.

De 47-jarige Z. uit Alkmaar kreeg eerder 90 dagen cel opgelegd, waarvan 80 voorwaardelijk en een taakstraf van 60 uur. Nu hoorde hij zes maanden voorwaardelijke celstraf tegen zich eisen. K. (47) uit Heerhugowaard moest tien dagen de cel in, en kreeg daarnaast ook een taakstraf van 60 uur. Nu eist de advocaat-generaal vier maanden cel tegen hem, waarvan twee voorwaardelijk. Een derde verdachte kreeg eerder ook tien dagen cel, maar vocht zijn straf niet aan.

Het drietal werd veroordeeld voor het verplaatsen van het lichaam van de 29-jarige Michael Wielenga uit Den Haag. Hij overleed op 11 december 2015 in de huurwoning van zijn neef aan een overdosis drugs. Het drietal claimde het lichaam te hebben verplaatst om er zo voor te zorgen hun woning te kunnen behouden. Wielenga werd uiteindelijk door hen achtergelaten op een fietspad in recreatiegebied Geestmerambacht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl