Shisha lounge Alora heeft al sinds 2015, toen eigenaar Remon Mittias zich met zijn zaak vestigde aan het Zevenhuizen in Alkmaar, problemen met de omgeving. Een shisha lounge is een plek waar je shisha, gearomatiseerde tabak, kunt roken met de waterpijp. Omwonenden vragen zich al vanaf het begin af of het een goed idee is om zo'n zaak als buur te hebben. Buurman Jos Wagner stapte naar de rechter, aldus het NHD, en wil ook laten onderzoeken of de rook uit de schoorsteen schadelijk is voor de gezondheid.

In maart dit jaar stond Wagner bij de rechtbank tegenover Mittias. De kwestie was of deze terecht een horeca-vergunning had gekregen voor de loungehoek van het restaurant. "Ik sta voor de vraag of een horecabedrijf op die plek een goed idee is", stelde de rechter.

De rechter hoefde uiteindelijk geen oordeel te vellen. De beide partijen gingen om de tafel zitten en bereikten een overeenkomst over het pijnpunt: de Alora-schoorsteen. Deze voert de rook af van de waterpijpen en de kokoskolen grill en die komt bij Wagner in huis. Mittias beloofde de schoorsteen te verplaatsen. Maar daar bleek vergunning voor nodig en voor de goedkeuring ontstond bovendien vertraging door de coronacrisis. Wagner wil nu toch nog een uitspraak van de rechter. Hij verwacht dat deze Mittias toestaat zijn zaak uit te baten. Wagner gaat laten onderzoeken hoe giftig de rook uit de schoorsteen is.

Het is niet de eerste keer dat shisha lounge Alora in de spotlight staat. In juli 2016 werd bepaald dat Alora teveel bezoekers kreeg die niet voor eten kwamen, maar voor de shisha. Dat zou in strijd geweest zijn met de vergunning. Eigenaar Mittias stapte naar de rechter en won uiteindelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl