Al ruim drie maanden is er een tijdelijk helikopterplatform naast het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar, zodat corona-patiënten wanneer nodig snel verplaatst kunnen worden tussen ziekenhuizen. De vergunning voor de landingsplaats op parkeerterrein P5 loopt tot eind 2020, maar Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft verlenging aangevraagd met het oog op een mogelijke tweede corona-golf.

Het is niet gezegd dat er een tweede golf komt, maar de Veiligheidsregio wil voorbereid zijn. De laatste twee weken waren er in regio Alkmaar totaal 28 positieve tests. GGD Hollands Noorden is actief met contactonderzoek om verspreiding in te dammen, maar daar tegenover staat het toerisme en veel mensen die nog maar weinig doen aan corona-maatregelen. Daarbij moet wel gezegd worden dat het veel drukker is in de teststraten van GGD Hollands Noorden. In juli steeg het aantal tests in Alkmaar en Zwaag van rond 245 naar 540 per dag.

De verlenging van de landingsvergunning zal vermoedelijk zonder problemen worden verleend. Tot nu toe is er volgens een woordvoerder van het ziekenhuis slechts drie keer een traumahelikopter langs geweest en voor zover bekend waren er geen klachten over geluidsoverlast vanuit de omgeving. Overigens mag de helikopter dag en nacht landen of opstijgen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl