Alkmaar Centraal


Nadat Hans van Aartsen lang actief was in de fotografie, wat resulteerde in solo-exposities in Istanbul, Naarden en Wenen, heeft hij zijn camera’s en lenzen een jaar of 20 geleden ingeruild voor penselen en verf. In augustus zal een collectie van zijn schilderijen te zien zijn in Het Kruithuisje op het Bolwerk in Alkmaar.

Na zijn overstap naar schilderen volgde Van Aartsen (1949) vele workshops en korte cursussen, onder andere bij Leo Musch, Ben Lustenhouwer, Pauline Bakker en de Wackers Academie in Amsterdam. Hij is actief lid van de Teken- en Schildersvereniging Tintoretto in Heiloo, waar hij wekelijks een portrettekening of -schilderij maakt van een daar aanwezig model.

De laatste drie jaar heeft hij les van de bekende Alkmaarse beeldend kunstenaar Rob Houdijk. Samen met de andere daar studerende schilders exposeerde hij het eerste kwartaal van 2018 in Galerie De Buitenkans in Heiloo. Hij werkt in de meeste media met uitzondering van pastel en zijn stijl varieert tussen realisme en impressionisme. Zijn voorkeur gaat uit naar portret, model, stadsgezicht en landschap.

Het Kruithuisje is sinds de jaren '60 een rijksmonument. Sinds 2013 heeft het onder leiding van Gijs Scholtus z’n huidige bestemming van mini-galerie en koffiehuis. De expositie is gratis te bezichtigen, maar men dient zich wel aan de standaard corona-maatregelen te houden. Dat houdt onder andere in dat hooguit twee mensen tegelijk de collectie kunnen bekijken. Zie ook kruithuisje.nl. (portret: Hans van Aartsen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl