De Alkmaarse zomerkermis wordt waarschijnlijk gehouden aan de Olympiaweg, mits kan worden voldaan aan de coronamaatregelen en de eisen voor het verlenen van de evenementenvergunning. Dat meldt de gemeente. De binnenstad als locatie is definitief van de baan, want daar zouden de afstandsregels niet kunnen worden gehandhaafd.

Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond: "Wij hadden liever het parkeerterrein van AZ als locatie gezien. Daar zouden we vol in de schijnwerper staan van alle passerende auto's, en bovendien is het dichter bij het centrum. Maar goed, we zijn allang blij als de kermis doorgaat."

De kermis is van 21 tot en met 30 augustus. De gemeente inventariseert momenteel welke exploitanten er naar het evenemententerrein in Alkmaar kunnen komen, zodat het kermisterrein veilig en volgens het landelijk coronaprotocol ingericht kan worden.

De exploitanten hebben al vóór corona een bod moeten uitbrengen om een locatie voor hun attractie op de Alkmaarse kermis te bemachtigen. Of ze, nu de kermis uit de binnenstad verdwijnt, korting krijgen, kan de gemeente nog niet zeggen.

Voor een bewoonster van de Gedempte Nieuwesloot is dit de eerste keer in twaalf jaar dat ze de kermis niet voor haar neus heeft staan. Kunstenares Maya Link: "Bij mij onder het balkon stond altijd een attractie die elke minuut precies dezelfde muziek speelde, 1000 keer achter elkaar de Free Styler. Je kiest er natuurlijk zelf voor om in de binnenstad te gaan wonen. Ik gun de kermisexploitanten evengoed een mooie zomer. Misschien ga ik er ook nog heen, ik heb een zoontje van vier."

Het evenementen terrein aan de Olympiaweg is een bekende plek voor festivals, zoals Beatcoin en het Fuse Festival. In principe is er dus ruimte genoeg voor alle attracties die normaal ook in de binnenstad staan.

Of kermisgangers uit Alkmaar en omstreken het feestterrein kunnen vinden? Boots: "Dat hangt ervan af of er goede reclame en promotie omheen wordt gemaakt. Wij als Nederlandse Kermisbond vertegenwoordigen de branche, wij verzoeken de gemeente om daar een substantiële bijdrage aan te leveren."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl