Vrijdag trokken Nederlanders en ook buitenlandse toeristen massaal naar de kust. Gemeente Bergen moest de wegen naar de kust rond 13:30 uur al afsluiten en autoverkeer terug leiden, simpelweg omdat er geen parkeerplekken meer waren. Castricum moest de toevoerwegen zelfs al anderhalf uur eerder dicht gooien.

Gemeente Bergen was voorbereid op de grote drukte, aldus het NHD. Er was extra toezicht, bezoekers konden naar een rustigere strandopgang worden verwezen en desnoods kon de politie ingezet worden. Al waren alle strandbedden rond 11:00 uur bezet, stonden de kustdorpen een aantal uren later vol geparkeerd en werd het wel erg druk bij de strandopgangen, zo ver hoefde het niet te komen. Geen politie te paard, politiehelikopter of drone met speaker waaruit klinkt dat men afstand dient te houden.

Ook de reddingsbrigade was voorbereid. Extra materialen waren klaargezet en er was een strook strand vrijgehouden voor de auto. Het strand werd steeds smaller door vloed, maar de lifeguards konden altijd nog het water op. Het was extra opletten vanwege sterke stroming in de muien. Ook was er kans op kwallen vanwege de oostenwind.

Een Alkmaarse bezoekster vond het vooral sneu voor mensen die voor niets van verre kwamen, vertelde ze het NHD. Ze dacht aan een online mogelijkheid om te controleren of er nog plek is, net als voor de Alkmaarse binnenstad. Gemeente Alkmaar heeft een Whatsapp-checker met een verkeerslicht om aan te geven hoe druk het er is. "Of anders met een zweefvliegtuigje met tekst erachter over de regio: het strand is vol."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl