Op verzoek van de wijkagenten in Egmond en Castricum heeft de politie van vrijdag tot en met zondag weer nadrukkelijk gecontroleerd op verkeersgedrag van weggebruikers in de duinstreek.  Gedurende de drie dagen zijn bekeuringen uitgedeeld voor een breed scala aan overtredingen, twee rijbewijzen ingevorderd vanwege veel te hard rijden en zijn twee snorfietsen uit het verkeer genomen.

De politie controleerde opvallend en onopvallend en maakte ook gebruikt van de rollentestbank. Van ongeveer 50 scooters is de constructiesnelheid getest. Dat leverde meerdere bekeuringen op en voor twee snorfietsen is een WOK-melding genoteerd. Pas als deze scooters weer in oude staat zijn en goedgekeurd, mogen ze weer de openbare weg op.

Twee motorrijders werden bekeurd omdat ze 59 en 66 km/u te snel reden, en mochten meteen ook hun rijbewijs inleveren. Twee andere motorrijders werden bekeurd omdat hun machine teveel geluid produceerde en een decibelkiller ontbrak.

Verder waren er nog bekeuringen voor door rood rijden, de telefoon gebruiken, rijden zonder rijbewijs of met een vals rijbewijs, en het "niet berijden van de aangewezen plaats op de weg", zoals over de vluchtstrook rijden en brommen op het fietspad.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl