Alkmaar Centraal


Ook deze zomervakantie organiseerde Stichting Sport-Z VakantieFUN, weer een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen uit de regio met een GGZ-indicatie. De kinderen, die vaak niet makkelijk in een groep meekomen, kregen in Sportcomplex De Meent in kleine groepjes veel persoonlijke begeleiding en maakten nieuwe vrienden. "Ze komen gewoon met een big smile thuis", zegt groepsbegeleidster Iona Dignum.

Wethouder Elly Konijn-Vermaas was op bezoek bij VakantieFUN. "Er wordt geknutseld, er wordt gebouwd, er wordt gesprongen, er wordt gegeten. Wat is daar nu zo bijzonder aan? Eigenlijk niets. Maar voor deze kinderen is het wel bijzonder. Ik heb net twee ouders gesproken, en die straalden dat hun kind het hier zo naar zijn zin had."

VakantieFUN werd al voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door Sport-Z, een stichting die zich inzet om een samenleving te creëren waarin iedereen mee kan doen. Iona Dignum: "De kinderen moeten op school en thuis van alles, er zijn regels. Hier zijn ook wel regeltjes, maar de kinderen moeten hier gewoon een leuke dag hebben. En als dat lukt is dat mooi, en komen ze gewoon met een big smile thuis". Bovendien krijgen de ouders een middagje voor zichzelf.

Het was nog even spannend of het programma dit jaar wel door kon gaan. Pas zes dagen voor aanvang was het officieel toegestaan om binnen te sporten. “Hoewel het programma heel gevarieerd is, is het sporten en bewegen wel een belangrijk onderdeel en voor de kinderen een uitlaatklep. Gelukkig konden we, met de nodige aanpassingen in de regels rondom halen en brengen en met een enigszins aangepast programma, voor de deelnemers vier fantastische weken organiseren", aldus Hester Zwart, programmacoördinator van VakantieFUN.

VakantieFUN wordt georganiseerd voor alle kinderen die daar behoefte aan hebben uit Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl