Over drie weken staan ze al op de stoep: jongeren uit alle werelddelen komen naar Nederland, waaronder de Belgische Perrine (18) en de Italiaanse Marco (16). Zij zullen onderwijs volgen op de middelbare school en onze Nederlandse cultuur leren kennen. Namens CSG Jan Arentsz zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active met spoed naar gastgezinnen in Alkmaar.

Dorine de Wit van de Travel Active geeft aan dat zij dit jaar meer moeite hebben om gastgezinnen te vinden door corona. "Mensen vonden het heel spannend om een buitenlandse student in huis te nemen, maar het wordt beter. Het gaat allemaal steeds een beetje soepeler. We gaan er vanuit dat het uiteindelijk goed komt", vertelt Dorine. "We blijven de richtlijnen volgen en als een situatie in een land verslechtert, zullen wij onze  verantwoordelijkheid nemen. We werken met  partnerorganisaties in het buitenland die de verantwoordelijkheid met ons delen."

De 18-jarige Perrine uit België wil naar Nederland komen om haar Nederlands te verbeteren. "Het is mijn plan om een baan te krijgen in talen, bijvoorbeeld als tolk of lerares, of anders een baan in de toerismesector. Ik wil graag mijn cultuur met mijn gastouders delen en veel leren over de Nederlandse cultuur door mij volledig onder te dompelen."

De 16-jarige Marco uit Italië wil graag deel worden van de Nederlandse  samenleving. "Ik heb gehoord dat die erg verbonden en tolerant is. Ik ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen en wil deze daarom zo goed mogelijk benutten. Ook ben ik nieuwsgierig naar mijn school."

Dorine geeft aan dat de meeste gastgezinnen iemand hosten omdat zij de student hun uitwisseling gunnen. "Het gastgezin laat de droom van de buitenlandse student uitkomen. De studenten zijn het gastgezin altijd erg dankbaar". Een andere motivatie is om te leren over de eigen Nederlandse
cultuur en over de cultuur van de student. “Wanneer je dit avontuur aangaat,  zul je je verbazen over onze culturele gewoonten. De student wijst je op dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, zoals een verjaardagskalender op het toilet, of dat wij altijd de gordijnen open hebben."

Wie graag leerlingen of studenten wil ontvangen kan contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 085-2224810 en travelactive.nl/high-school-holland.
Pin It
Bekeken: 1569x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/