De Alkmaarse politie trof zoals eerder bericht woensdag een mogelijk explosief in een huis aan de Bannewaard, waarvoor de EOD is komen opdraven. Het verhaal is echter behoorlijk wat uitgebreider dan dat, vertellen wijkagenten Bas Wijnen en Bart Pruiksma via Twitter.

Wijnen herstelt thuis van een operatie, maar wilde zich toch nuttig maken toen hij in de WhatsApp chatgroep van Winkelcentrum De Mare een waarschuwing zag over vals geld. "Via kwam ik bij een naam van een verdachte en ik vroeg aan Bart Pruiksma om langs te gaan. Het geheel kreeg een staartje..."

Pruiksma vult aan: "Wat begon als een belerend gesprek door de wijkagent (hijzelf, red.) in verband met vals geld, eindigde in de vondst van een ploertendoder, een taser, ruim drie kilo aan illegaal vuurwerk en een ogenschijnlijk explosief waaraan zelfs de explosievenopruimingsdienst te pas moest komen."

Volgens een politiewoordvoerder zou het pakket dat op een explosief leek toch ook illegaal vuurwerk zijn. Uit de foto is op te maken dat het vuurwerk in ieder geval deels verstopt zat in een geluidsspeaker.

De verdachte is aangehouden en al het illegale spul in beslag genomen. (foto: Twitter @POL_de_Mare)
Bekeken: 1556x