Alkmaar Centraal


De finalisten van het NK Tennis, Gijs Brouwer en Jesper de Jong, nemen net als een aantal junioren wereldtoppers eind augustus deel aan de ITF World Tour te Alkmaar. Het proftoernooi met een prijzengeld van 15.000 dollar wordt vanaf 24 augustus gespeeld op de banen van de TC Alkmaar.

Het internationale ITF-toernooi is vooral bedoeld voor jonge tennisspelers die hun entree willen maken op het allerhoogste niveau. Zo wordt Victoria Jiménez Kasintseva verwacht, de nummer 1 van de junioren wereldranglijst 2019. Zij geldt als een absoluut toptalent. De nu nog pas 14-jarige Spaanse won dit jaar als jongste deelneemster ooit de Australian Open Jeugd.

Bij de jongens doen de nummers 4 en 6 mee. Dat zijn de 17-jarige Arthur Cazaux uit Frankrijk en de 18-jarige Karlis Ozolins uit Letland. Ook de 17-jarige Shintaro Mochizuki, juniorenwinnaar van Wimbledon 2019, komt naar Alkmaar. Kampioen Brouwer en vice-kampioen De Jong kunnen hun borst dus nat maken, net als de bijna 33-jarige Igor Sijsling, nummer 6 op de nationale ranglijst.

De ITF-wedstrijd in Alkmaar maakt onderdeel uit van het programma KNLTB Toptennis. Onder het motto ‘Beleef het beste’ zet de tennisbond in op meer zichtbaarheid en aandacht voor toptennis in Nederland. Dat gaat verder dan de prestaties van Kiki Bertens en Robin Haase.

Technisch directeur Jacco Eltingh: “We willen de impact van het Nederlandse toptennis vergroten door structurele verbetering van de prestaties, daar werken we hard aan. We zullen het hele jaar door op alle toptennis-evenementen in Nederland meer tennisbeleving creëren voor de fans, zowel langs de baan als online. We willen het enthousiasme voor tennis vergroten, zowel nationaal als regionaal."

Fans kunnen van 24 tot en met 30 augustus toptennis beleven bij de TC Alkmaar aan de Terborchlaan. Online meer info op tennis.nl/toptennis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl