Vrijdag even na middernacht kreeg de politie een melding over een verwarde vrouw op de Meidoornweg in Schoorl. Toen agenten aankwamen was ze echter onvindbaar. Omdat de vrouw 's ochtends nog steeds niet terecht was, werd opnieuw gezocht en is ook Burgernet weer ingezet. Deze keer met succes. Einde ochtend werd de vrouw door een Burgernetter in Alkmaar gespot. De politie heeft de Amsterdamse overgedragen aan het zorgkader.

De eerste Burgernet-oproep ging om 01:05 uur de lucht in. De vrouw was een opvallende verschijning met haar groen-wit geruite shirt, groene broek, opvallende grijs-zwarte rugtas en fiets met rode fietstassen, maar dat mocht niet baten. Om 02:27 uur werd medegedeeld dat de ze nog zoek was.

Om 08:06 uur volgde een nieuwe Burgernet-oproep. Deze keer voor de omgeving van Bergen en Alkmaar. Het signalement was net even anders, zo werd de leeftijd niet op 40 maar 30 jaar geschat, maar verder waren er veel overeenkomsten. Navraag bij de politie wijst uit dat het inderdaad om dezelfde verwarde vrouw ging. vrouw. De oproep werd om 09:24 uur herhaald en daarna om 10:39 uur zonder succes afgesloten.

Uiteindelijk is de Amsterdamse eind van de ochtend dan toch gevonden dankzij een Burgernetter in Alkmaar. De politie heeft haar daarna opgepikt en uiteindelijk aan de professionele hulpverlening overgelaten.

 
Pin It
Bekeken: 1660x
https://ee.itk.ac.id/data/