Zaterdag staan er vanwege het mooie strandweer verkeersregelaars in Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Hargen/Camperduin. Uitgangspunt voor de gemeente Bergen is dat de dorpen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee niet worden afgesloten voor autoverkeer. Dat gebeurt alleen als het echt niet anders kan. Hargen aan Zee wordt afgesloten als de parkeerplaats vol is.

Bergen pakt het deze week anders aan dan vorige week, toen de kustplaatsen Bergen aan Zee en Egmond werden afgesloten voor auto's. Badgasten die per auto komen en de borden negeren dat het vol is, mogen nu eindeloos rondjes rijden op zoek naar een parkeerplaats.

De gemeente noemde de situatie toen na afloop 'beheersbaar'. Op de stranden kon goed afstand worden gehouden. Inwoners maken zich op social media vooral zorgen over de drukte in de dorpen, waar minder discipline bestaat rond afstand houden. Ook was er kritiek dat inwoners hun eigen dorp niet meer in konden, ook al hadden ze een vaste parkeerplek op eigen terrein.

Toezichthouders staan ook bij de strandopgangen in Egmond en Bergen om te voorkomen dat er opstoppingen ontstaan. De gemeente communiceert actief over de actuele situatie via social media en de gemeentelijke website. Bovendien staan tot en met zaterdag tekstkarren op diverse plaatsen. Ook zijn borden met gedragsregels met betrekking tot gebruik van het strand geplaatst.
Pin It
Bekeken: 2239x
https://ee.itk.ac.id/data/