Twee opvarenden van een catamaran met een gebroken mast voor de kust van Hargen hebben maandagavond op het nippertje de hulp kunnen inroepen van de Reddingsbrigade Schoorl. Ze waren de zee opgegaan voor een verkoelende trip op zee, toen een heel eind uit de kust de mast afbrak. Door de oostenwind dreven zij steeds verder de zee op.

Snelle hulp was geboden. De twee catamaranzeilers beschikten over rode noodseinen en een mobiele telefoon met nog slechts een procent batterijvoeding. Het nummer van de strandpost van de reddingsbrigade Schoorl stond in het geheugen en werd als eerste gebeld. Hier werd toevallig na sluitingstijd nog opgenomen. Voordat de verbinding verloren ging, wisten de zeilers in een zeer kort telefoongesprek duidelijk te maken wat het probleem was en dat ze drie mijl voor Hargen dreven.

De badmeester zocht meteen de zee af, spotte de catamaran en riep direct twee collega's die al aan het opruimen en schoonmaken waren. De drie strandwachten lanceerden de reddingsboot waarmee koers werd gezet naar de dobberende catamaran. Hierna werd de catamaran naar het strand teruggesleept.

De zeilers wisten niet wat ze zouden hebben gedaan als er geen contact was gelegd met de mobiele telefoon. Ze twijfelden of ze hun rode noodseinen in dergelijke situaties mochten gebruiken.
Pin It
Bekeken: 1681x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/