Alkmaar Centraal


Even leek het erop dat de jaarlijkse Gondelvaart in Koedijk compleet in het water zou vallen door de coronamaatregelen, maar de organisatie zette alles op alles om er online alsnog een feestje van te maken en dat lukte: "We hebben een online bingo georganiseerd en gevraagd aan mensen of ze toch nog lampjes of vlaggen op wilden hangen", vertelt bestuurslid Annabel Bontes aan mediapartner NH Nieuws. "De samenhorigheid is fantastisch."

Veel inwoners van Koedijk gaven zaterdag gehoor aan de oproep. Ook gingen ze er op uit om even door het dorp of langs de Dijk te wandelen. En er voer een versierde boot over het Noordhollandsch kanaal, met daarop groot de woorden 'Koedijk Huilt'. Uit speakers schalde "Als je huilt" van André van Duin. Annabel Bontes: "Hartverwarmend. Wij als vereniging hebben alleen maar online dingen georganiseerd. Maar de botenbouwers hebben echt hun best gedaan. Dat er dan nog een versierde boot over het kanaal vaart is fantastisch."

"Als er geen boot vaart is het toch geen Gondelvaart dus het is echt een opsteker", vindt Bontes. "Ondanks alles was het gevoel van het feest er wel. Wat mij betreft gaat deze 57ste editie gewoon de boeken in en komt volgens jaar editie 58". Ze benadrukt hoe daarbij hoe belangrijk het feest is voor de inwoners van Koedijk. "Het is echt cultureel erfgoed. Zo heeft niemand zijn lidmaatschap opgezegd gedurende de coronacrisis. Gelukkig maar want we hadden natuurlijk wel gewoon uitgaven en geen inkomsten." (screenshot: Facebook / Gondelvaart Koedijk)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl