Alkmaar Centraal


Het deelnemersveld van de ITF World Tour tenniswedstrijd in Alkmaar is vorige week, met name door coronamaatregelen omtrent internationaal reizen, helaas behoorlijk door elkaar geschud. Niet van de partij zal zijn Victoria Jiménez, de pas 14-jarige aanvoerster van de wereldranglijst junioren vrouwen, net als Leo Borg, de 17-jarige zoon van tennisicoon Björn Borg.

Daarnaast komt ook Nederlands kampioen Gijs Brouwer niet naar TC Alkmaar. Vanwege het niveau bij de mannen is zijn positie op de wereldranglijst onvoldoende voor directe toegang tot het hoofdtoernooi. Hij koos voor een tennistoernooi in Polen.

De 33-jarige Igor Sijsling, zesde op de nationale herenranglijst, staat nu als hoogste geplaatst in het toernooi. Vice-kampioen 2020 Jesper de Jong staat zesde. Ook Shintaro Mochizuki zal er wel bij zijn. Hij is de beste junior ter wereld, mede dankzij zijn overwinning tijdens het Wimbledon juniorentoernooi van 2019, en krijgt daarvoor een wildcard. Ook TC Alkmaar speler Marc Dijkhuizen heeft er eentje ontvangen.

Bij de vrouwen is de 17-jarige Deense Clara Tauson favoriet. Zij was al op haar 13e Deens kampioene en werd in 2018 Europees juniorenkampioene. De eveneens 17-jarige Bente Spee uit Heemstede won twee weken geleden verrassend zilver op het NK dames en verdiende zo een wildcard. Andere Nederlandse speelsters die direct zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi zijn Cindy Burger, Arianne Hartono, Quirine Lemoine en Suzan Lamens.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op itfalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl