Alkmaar Centraal


Karavaan presenteert donderdag 3 september de première van 'Kiem'. De locatietheatergroep belicht in deze voorstelling actuele boerenproblematiek vanuit een intiem, persoonlijk perspectief op een boerderij in Schermerhorn. Voor Vrienden van Karavaan is er op 2 september een voorpremière.

In het weidse vlakke land van de Schermer kijk je tijdens de schemering naar het verhaal van een jonge boer die zucht onder overheidsmaatregelen en het systeem opgelegd door agrarische multinationals. In deze wereld is winst belangrijker dan individu en natuur, en dan komt er nog eens een vrouw in zijn leven. In de steek gelaten en hoogzwanger van een kindje met Down-syndroom, radeloos en snakkend naar geborgenheid. Schoorvoetend leren ze elkaar kennen. Zij leert hem opnieuw luisteren, hij laat haar inzien dat haar woede gerechtvaardigd is. Dat tegendraadsheid in deze nieuwe wereld geen misdaad, maar een deugd is. Voor het eerst in lange tijd kunnen ze weer lachen. En zingen. Tot de vliezen breken…

Kiem is te zien tot en met 12 september. Er is een soep-arrangement. De startlocatie is de Museummolen aan de Noordervaart. Laarzen of bergschoenen zijn noodzakelijk. Wie slecht ter been is moet even contact opnemen met Karavaan. Meer op karavaan.nl. (foto: Bowie Verschuuren)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl