Het grondwerk voor de aanleg van een nieuw fiets- en wandelpad in de Westrand is stilgelegd. Er is gestort puin in de weggegraven grond aangetroffen. De samenstelling van het puin wordt nu onderzocht. Het levert zeker een aantal weken oponthoud op, aldus de gemeente.

Job Rus woont aan de Meerweg bijna pal naast de werkzaamheden. Volgens hem komt het puin uit de Alkmaarse grachten, toen die dertig jaar geleden werden uitgebaggerd. Het slib dat daarbij vrijkwam werd gestort op een door dijken omgeven deel van het perceel.

Hij zegt dit al daarop te hebben gewezen bij de inspraakronde over het fietspad. "Ik kreeg toen te horen dat dat al bekend was bij de gemeente. Daarom verbaast het me nu dat het werk ineens stilgelegd is. Dat ga je dan toch eerst onderzoeken als je aan zo’n project begint en het is bekend dat er slib gestort is?”

Het fiets- en wandelpad dat hier moet komen, maakt deel uit van een nieuwe parkzone aan de rand van het Olympiapark. De twee kilometer lange strook wordt onderdeel van het fiets- en wandelroutenetwerk aan de westrand van Alkmaar. Uiteindelijk zal het de toeristische fietsroute door de Egmondermeer via de Meerweg verbinden met Camping Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1403x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/