Zondagmiddag kondigde het Alkmaarse college na overleg met de veiligheidsregio aan dat de Alkmaarse zomerkermis 's avonds eerder dicht moet. Dit vanwege de groter dan verwachtte toeloop vanuit de regio en de te grote drukte in de avonduren. Voortaan moet de kermis om 21:00 uur dicht.

De maatregel resulteerde meteen effect, maar mogelijk niet het gewenste effect. Rond 18:15 uur stond er een flinke rij mensen voor de ingang van het kermisterrein aan de Olympiaweg te wachten en werden er via de diverse social media kanalen vraagtekens bij de nieuwe regel gezet.

"Topbeleid gemeente Alkmaar! Nú al extreem lange rijen voor de entree. Voor deze regels ging het 10x beter!", "Zo'n domme actie, nu komen er veel meer mensen op een tijdstip. Gemeente Alkmaar bedankt."en een 'optimistisch'"De kermis gaat denk ik vrij snel al helemaal dicht." zijn een paar van de reacties die langskomen. Maar ook de andere kant komt ruimschoots aan bod met onder andere "Je kan er ook voor kiezen om er gewoon niet heen te gaan, dan heb je er ook geen last van", "Waarom naar de kermis nu, dan zoek je het toch zelf ook een beetje op?" en "Je hoeft niet heen hè?".

De vraag is nu vooral hoe het rond 21:00 zal gaan, tegen de tijd dat de nieuwe sluitingstijd in gaat. (foto: Facebook/Julius Meijer)
Pin It
Bekeken: 2149x
https://ee.itk.ac.id/data/