Alkmaar Centraal


Zondag 27 september speelt Mike Fentross' gerenommeerde La Sfera Armoniosa 'The Corona Files in Concert' in de Grote Kerk van Alkmaar. Eerder dit jaar speelde het barokensemble nog de enthousiast ontvangen 'L'Orfeo', in samenwerking met Opera2Day en de Nederlandse Reisopera.

Tijdens de corona lockdown werkte La Sfera Armoniosa's artistiek leider Mike Fentross samen met jazzmusicus/componist/arrangeur Maarten Ornstein aan de 'Covid Collaborations'. Een serie videoclips met zangers uit verschillende landen, met name landen die meer dan gemiddeld getroffen zijn door het coronavirus: China, Italië, Spanje, Libanon en Engeland.

Met deze video’s maakten het zeskoppige ensemble een tijdsdocument om te herinneren aan deze lockdown, en het effect dat het heeft op de culturele sector. Het resultaat is een ontroerend relaas bestaande uit traditionele liederen, één uit elk van de betreffende landen.

Omdat samen musiceren op afstand het toch echt niet haalt bij samen op het podium staan, vertaalt het ensemble dit project naar een live uitvoering op 27 september in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. Een deel van de zangers en La Sfera Armoniosa treffen elkaar zo eindelijk op het podium. Hun repertoire is een bonte mix uit verschillende culturen, afgewisseld met 17de eeuwse liederen en instrumentale muziek.

Daarnaast opent La Sfera Armoniosa tijdens dit programma de dialoog om de wereldwijde effecten van de corona-pandemie te bespreken. Persoonlijke verhalen en ervaringen uit verschillende, soms zwaar getroffen landen, vormen de rode draad in dit programma.

Kaarten kosten 22,50 euro, exclusief drankje, en zijn te bestellen via grotekerkalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl