De 6-jarige Indy-Louise heeft deze week de eerste prijs in ontvangst genomen, als winnares van het Alkmaarse cleanup-zomertoernooi Street Clean Bingo. Deze wedstrijd werd speciaal in de zomervakantie georganiseerd door Love Not Waste en Stadswerk072, voor kinderen die op hun  vakantieadres of in hun eigen buurt zwerfvuil opruimen. Moeder Anita Bakker stuurde een leuke actiefoto in van haar dochter met haar zwerfvuilprikker. Deze winnende foto werd afgebeeld op een lekkere foto-taart, die speciaal werd afgeleverd aan huis.

Het was niet de eerste keer dat Indy-Louise haar buurt in de Vroonermeer heeft schoongemaakt. Ze gaat regelmatig samen met haar moeder of een vriendje of vriendinnetje zwerfvuil rapen in haar straat en op haar favoriete speelveldje. Ze vindt dan vooral sigarettenpeuken en snoepverpakkingen, maar ook veel bouwafval van een paar straten verderop. Het meest gekke dat ze vindt, zijn schoenen. Alleen een linker- of een rechterschoen. Ze weet niet van wie de schoenen zijn en of iemand ze mist.

Love Not Waste ontwikkelde het bingo-spel Street Clean Bingo voor jong en oud om zwerfvuil op te ruimen en tegelijk plezier te maken. Het zwerfvuil dat wordt gevonden kan afgevinkt worden op de bingo-kaart.

Ook na de zomervakantie staan er schoonmaakacties in Alkmaar gepland. Van 14 september tot en met 19 september vindt namelijk de Alkmaar City Cleanup plaats. Om het record van grootste stadsschoonmaak van Nederland te verbreken en toch coronaproof te werken, wordt nu niet met grote groepen schoongemaakt, maar met zoveel mogelijk kleine groepjes op zoveel mogelijk plekken.

Aanmelden kan via alkmaarcitycleanup.nl. (foto: Anita Bakker)
Pin It
Bekeken: 1506x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/