Alkmaar Centraal


Bergenaar Dax Donders heeft zich maandag niet weten te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van het ITC op de tennisbanen van de TC Alkmaar. Hij kwam niet verder dan de derde ronde. Nadat hij wel succesvol was tegen Verstegen (6-3, 6-1) verloor hij van de Belg Beaupain (6-3, 6-4).

De bekende Japanner Sintaro Mochizuki had een moeilijke dag (twee driesetters), maar wist zich uiteindelijk te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Mochizuki is de huidige nummer 1 van de wereld bij de junioren en winnaar van het jeugdtoernooi van Wimbledon (2019).
Ook de Nederlanders Max Houkes (Sleen) en Verbeek (Amsterdam) plaatsten zich.

In het dames-toernooi maakte de pas 16-jarige Noha Akugua een sterke indruk. De razendsnelle Duitse plaatste zich ten koste van Maria Kaul (Estland) voor het hoofdtoernooi met 6-1 en 6-1. De Nederlandse dames lieten het in de kwalificatie afweten en wisten dus niet door te dringen tot het hoofdtoernooi.

Dinsdag begint het hoofdtoernooi. Ook gaat dinsdag het dubbeltoernooi van start op de banen van de TC Alkmaar, tenzij het weer het complete programma overhoop gooit.

Op foto 1 Dax Donders, 2: Sintaro Mochizuk (fotograaf: Laurens Overtoom) en foto 3: Noha Akugua.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl