Alkmaar Centraal


Op het internationale ITF-tennistoernooi in Alkmaar maakte de favoriet Cindy Burger in de eerste ronde geen fout. De Volendamse versloeg Kamilla Bartone (Letland) met 6-3/6-0. “Maar het was moeilijker dan de uitslag doet vermoeden”, stelde Burger na afloop. “Ze staat hoog op de internationale lijst bij de junioren en ik begon niet lekker aan de wedstrijd.”

Annick Melgers moest het in de 1e ronde opnemen tegen Sara Cararevic. De als derde geplaatste Française versloeg Melgers met 6-2/6-4. In de tweede set liet de speelster uit Heiloo op de tennisbaan van TC Alkmaar enkele goede kansen liggen op een derde set.

Mark Dijkhuizen uit Alkmaar had via een wildcard toegang gekregen tot het hoofdtoernooi. Hij kwam in de eerste ronde uit tegen Arthur Cazaux, die dit jaar tweede werd tijdens de Australian Open voor junioren. Dijkhuizen kon de Fransman in de 1e set nog enigszins bijbenen maar verloor uiteindelijk met 6-4/6-1.

Ook bij het dubbelspel was het over en uit voor Dax Donders uit Bergen. Samen met zijn dubbelpartner Weng werd hij met 6-4/ 6-2 uitgeschakeld door het sterke duo Hermans/Verbeek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl