Alkmaar Centraal


Naast het ITF World Tour tennistoernooi vindt er deze week nog een topsportevenement plaats bij TPC Alkmaar. Op de padelbanen is woensdag het Alkmaars Open P250 padeltoernooi gestart. De Nederlandse top komt zaterdag en zondag in actie.

Na de eerdere teleurstelling van het niet doorgaan van het Internationale FIP toernooi als gevolg van het coronavirus, is TPC Alkmaar verheugd dat er toch nog een toptoernooi georganiseerd kan worden. Het deelnemersveld van de hoogste klasse bevat de totale top 20 van de Nederlandse mannentop en de meeste dameskoppels uit de top 10, waaronder de nummer 1.

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een baan van 10 x 20 meter, omringd door wanden die in het spel kunnen worden benut. De puntentelling is gelijk aan die van tennis en doorgaans wordt een 'best of three' gespeeld.

Padel is met name in Spanje erg populair. Veel Nederlandse tennissers maken de overstap naar padel en ook veel (oud)voetballers waaronder Robben, Van Persie en Van Bommel zijn inmiddels verslaafd aan het spelletje. Ook toptennissers doen padel erbij, zo speelde Kiki Bertens vorige week nog op een toernooi in Volendam.

Toeschouwers zijn, in beperkte mate, welkom om de padeltop in actie te zien. Meer op tpcdaalmeer.nl. (foto: DP Sportfotografie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl