Alkmaar Centraal


Bij Hortus Alkmaar staat het weekend van 18 tot en met 20 september volledig in het teken van kunst. Er zijn activiteiten en een aantal gerenommeerde kunstenaars, waaronder Mary Koekenbier, Cees van Nieuwburg, Pauline Bakker, Jos  Apeldoorn, Frederique Groustra, Thalita Schiffer en Bea Smit, exposeert drie dagen lang beelden in de tuin en  schilderijen in de kas.

Het hele weekend is er naast de exposities een uitgebreid programma voor alle leeftijden. Op de zaterdag zijn er workshops intuïtief schilderen, sieraden maken, kennismaken met botanisch afdrukken, origami en bloemschikken. Jos Apeldoorn verzorgt demonstraties houtbewerken, cursisten van Atelier16 verzorgen demonstraties beeldhouwen. Verder is er vanaf 17:00 uur een tuindiner op het terras, omlijst met Cubaanse muziek van Carlos Valdes Perez.

Zondag zijn er workshops labyrinth lopen en demonstraties pottenbakken en fractals maken. Ook is er een kunstmarkt met kraampjes van (amateur)kunstenaars met sieraden, glaskunst en keramiek. Kinderen kunnen die middag hun eigen kunstwerk maken en zich laten schminken. Vanaf 14:00 uur verzorgt het trio 3sparQ optredens. Om 15:00 uur is er een kunstveiling met veilingmeester Bas de Regt. De opbrengst is voor Hortus Alkmaar.

De Hortus is geopend op vrijdag 18 september van 10:00 tot 18:00 uur, op zaterdag 19 september van 10:00 tot 21:00 uur en op zondag 20 september van 10:00 tot 17:00 uur. De entree is 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar. Het gehele programma is te vinden op hortusalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl