Alkmaar Centraal


Bij het ITF World Tour Alkmaar tennistoernooi was op de stormachtige woensdag gelijk een verrassing te noteren. Titelverdedigster Suzan Lamers verslikte zich Nastasja Mariana Schunk, een 17-jarig Duits talent dat 900 plaatsen lager op de wereldranglijst staat. De hoogst geplaatste Igor Sijsling daarentegen rekende in 6-1 en 6-0 af met de 19-jarige Sidane Pontjodikromo uit Leersum.

Behalve Lamers gingen alle favorieten door naar de tweede ronde. Jesper de Jong, Hoofddorper met Alkmaars bloed, had het in de eerste set moeilijk met zichzelf, de wind en zijn tegenstander Robert Strombachs (4-6), maar herstelde zich daarna prima. Hij walste in de tweede en derde set over de Duitser heen (6-1/6-2). Verder ging de 17-jarige Bente Spee redelijk eenvoudig naar de volgende ronde, net als de 16-jarige Anouk Koevermans.

Het 16-jarige toptalent Noma Noha Akugue uit Duitsland versloeg de fysiek sterke Tess Sugnaux uit Zwitersland met 7-6 en 6-4.

En ook de sympathieke Shintaro Mochizuk, wereldranglijstaanvoerder junioren en en juniorenwinnaar van Wimbledon 2019, maakte weer indruk. Deze keer tegenover de Belg Simon Beaupain. “Ik heb het hier prima naar mijn zin. We zijn fantastisch ontvangen en het is fijn om hier te spelen. Ik begin ook te wennen aan het gravel. Dat was even wennen omdat ik het liefst op gras of hardcourt speel, maar ik maakte vandaag weinig fouten.”

Meer actualiteiten op itfalkmaar.nl. Tennisliefhebbers zijn van harte welkom, maar de organisatie wijst er wel op dat mondkapjes verplicht zijn in de kantine. (foto: Facebook / Future Tennistoernooi Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl