De oevers van de Hoornsevaart en de Huigenvaart zijn aan onderhoud toe. Deze twee onderdelen van de 'Vaarweg Alkmaar-Huigendijk-Ursum-Avenhorn' liggen tussen het Noordhollandsch Kanaal en Avenhorn. Vrijdag zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart met een proef. Het echte werk vind plaats van november tot en met mei 2021.

Als proef worden langs de Hoornsevaart, tussen de Frieseweg en Herenweg, damwanden de grond in getrild. Deze worden daarna weer verwijderd. Van 31 augustus tot en met 18 september is er onderzoek naar kabels en leidingen. Dit werk wordt gedaan vanaf een boot en vanaf de kade wordt handmatig gegraven.

Het echte werk bestaat uit vervanging of versterking van de oevers op meerdere locaties. Veel van de houten beschoeiing heeft zijn beste tijd gehad. Voor het werk worden riet en aanlegsteigers tijdelijk weggehaald. Ook komen er faunavoorzieningen onder twee bruggen, zodat dieren veilig langs de oever naar de andere kant van de weg kunnen.
Pin It
Bekeken: 1694x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/