Alkmaar Centraal


Cindy Burger is de enige Nederlandse die zich heeft gekwalificeerd voor de derde ronde van het Alkmaarse future tennis damestoernooi. Dit ten koste van haar landgenote Bente Spee, die de favoriet versloeg met 6-3 en 6-2. Bij mannen overleefden drie Nederlanders: Igor Sijsling, Jesper de Jong en Nederlands juniorenkampioen Niels Visker, die binnen kwam met een wildcard.

De als eerste geplaatste Sijsling won met 6-4 / 6-4 van de Spanjaard Pol Martin Tiffon. De nummer 2 van het NK Jesper de Jong kende ups en downs richting de kwartfinale. Hij won de eerste set op Arthur Cazaux  in 7-6, kreeg daarna klop met 1-6, om vervolgens terug te slaan met 6-0. De 18-jarige Visker kwam langs Mats Rosenkranz in 6-4 / 7-6. De Argentijn Paz zorgde voor een verrassing door de als tweede geplaatste Fransman Hamou uit te schakelen in een emotionele driesetter.

Bij de dames ging Stephanie Visscher met 6-1 / 6-3 onderuit tegen de 18-jarige Sina Herrmann, maar bereikte samen met Eva Vedder wel de volgende ronde van het dubbeltoernooi door het Duitse koppel Akugue - Boehner te verslaan in 7-5 / 6-4.

Anouk Koevermans had minder geluk. De als derde geplaatste Sara Cakarevic stuurde het 16-jarige talent in 6-4 / 6-3 van het gravel en ze verloor de dubbel met Jasmijn Gimbrere in 6-2 / 6-2 van het Suzan Lamens en de Française Partaud. Lamens was woensdag uitgeschakeld in het enkeltoernooi.

Bij de mannen dubbels rekende het als eerste geplaatste koppel Mats Hermans - Sem Verbeek in 6-4 / 7-5 af met wildcard duo Daniel de Jonge - Guy den Ouden. Max Houkes en Sidane Pontjodikromo waren met 4-6 / 6-2 / 10-5 te sterk voor Deney Wasserman en Marc Dijkhuizen. (foto: Kim Dekker)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl