Wijkagent Bas Wijnen is nooit aangesproken door zijn leidinggevende over tweets die hij deze week verstuurde over een veelpleger die ongewenst vreemdeling is in Nederland. Hij heeft ook nooit een reprimande of waarschuwing gekregen van de politieleiding. De wijkagent is zelfs door niemand op de vingers getikt. Dat stelt politiewoordvoerder Wendy Boudewijn na vragen hierover van Alkmaar Centraal.

Vrijdag verscheen in het Noordhollands Dagblad een artikel onder de kop "Alkmaarse wijkagent op matje geroepen na tweets" Dat is in ieder geval niet juist. De weergave die de wijkagent zaterdag zelf op social media geeft, is volgens haar correct. Die luidt:

"Vol verbazing keek ik vandaag naar alle media berichten over mijn geplaatste tweet. Vooral omdat gesuggereerd werd, dat ik aangesproken was door de teamleiding over mijn geplaatste tweet. Dat is niet het geval. Ik weet niet waar dat vandaan komt. Twitter & Instagram houd ik bij als extra service in mijn wijk #demare #alkmaar tussen mijn drukke werkzaamheden door. Als ik 's avonds thuis op de bank de door mij geplaatste berichten terug lees, denk ik ook wel eens: "Bas, die woordkeuze is niet echt lekker". Mijn leidinggevenden staan volledig achter mij, hoe ik social media vul. Wij praten regelmatig samen over mijn tweets en ik vind het fijn dat ik tips en tops krijg, ook van de afdeling communicatie. Met mijn social media accounts hoop ik u een inkijk te geven in het mooie politievak wat ik al jaren met passie vervul."

De woordvoerder complimenteert Bas Wijnen met zijn zelfreflectie. In de communicatie is volgens haar ook iets verkeerds gegaan waardoor ruimte ontstond in de media voor deze beeldvorming: "Daar wil de politie ook van leren."
Pin It
Bekeken: 2139x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/