Alkmaar Centraal


Zonder een set in het toernooi in te leveren heeft Igor Sijsling het Internationale Future Tennistoernooi in Alkmaar op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij de Italiaan Jacopo Berrittini op dominante wijze met 6-2 en 6-1. Cindy Burger won ook overtuigend tussen de regenbuien door, al moest ze in de tweede set nog aardig aan de bak. Ze versloeg uiteindelijk met 6-1 / 6-4 de Duitse Noma Noha Akugue.

Het Alkmaarse future toernooi kende deelname van veel aanstormend talent uit het binnenland en buitenland, maar de 33-jarige Sijsling heerste. Vrijdag zette de Amsterdammer met ogenschijnlijk gemak de Wimbledon juniorenkampioen Shintaro Mochizuki opzij met 6-1 / 6-1, om zaterdag in de halve finale Jesper de Jong, twee weken geleden nog tweede op het NK, in 6-3 / 6-2 uit te schakelen.

Cindy Burger versloeg in haar kwartfinale de Duitse Sina Hermann in 6-3 / 6-2, om zaterdag Marine Partaud uit Frankrijk met 6-3 / 6-0 weg te slaan. Partaud was diezelfde dag met Suzan Lamens wel winnares bij de dubbels. Samen met de 21-jarige Nederlandse versloeg ze Eva Vedder en Stephanie Visser in een spannende partij met 7-5 en 7-6.

Bij de mannen was de dubbelfinale een compleet Nederlands onderonsje. En het waren niet de als eerste geplaatste Mats Hermans en Sem Verbeek die met de winst naar huis gingen. Het 24 en 26-jarige koppel werd door de 20-jarige Max Houkes en 19-jarige Sidane Pontjodikromo overrompeld. Na 6-1 vochten Hermans en Verbeek zich terug via 5-7, maar in zwaarbevochten derde en laatste set gingen ze alsnog met 10-8 onderuit. (foto: Kim Dekker)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl