Alkmaar Centraal


De theatermonoloog 'Judas' van Theatergroep Suburbia is terug. Afgelopen voorjaar werd de tournee afgelast vanwege corona, maar de voorstelling komt nu eenmalig terug in de Grote Kerk Alkmaar op vrijdag 11 september. De voorstelling is daarna alleen nog in Schouwburg Deventer te zien. De monoloog is geschreven door Lot Vekemans.

Al 2.000 jaar is er geen ouder die zijn kind nog Judas noemt, omdat deze naam op basis van de bijbel wordt geassocieerd met verraad. Nu, meer dan tweeduizend jaar later, neemt Judas voor het eerst zélf het woord. Hij richt zich direct tot het publiek en vertelt over zijn leven, zijn vriendschap, het verraad en de schande. En confronteert het publiek met de judas in henzelf. Want wie zijn wij en waartoe zijn wij in staat als we tot het uiterste gedreven worden?

De theatermonoloog wordt uitgesproken door een acteur die al sinds 2015 Judas speelt en ademt, Justus van Dillen. Regisseur Albert Lubbers weet precies hoe hij met deze tekst en deze acteur het publiek kan veroveren. Suburbia speelde 'Judas' eerder met groot succes op locatie en op landelijke theatertournee. De voorstelling werd lovend ontvangen door pers en publiek.

Toegangskaarten kosten 18,50 euro en kunnen worden gereserveerd via grotekerkalkmaar.nl. Er zijn slechts 75 kaarten. (foto: Eddy Wenting, Paulina Matusiak)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl