Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


In 20 weken een afgedankte sloep omtoveren in een prachtige duurzame rondvaartboot voor de Alkmaarse grachten. En businessplan maken voor sponsoring, promotie en verhuur. De afstudeeropdracht is bij elkaar een flinke uitdaging, maar studenten Technische Commercie van het Horizon College gaan ervoor. "Het is zeker optimistisch maar we gaan het halen."

De oude sloep is uit de Amsterdamse grachten gevist en staat nu op het terrein van HAL25 in Alkmaar. Er is nog weinig nieuws aan te zien. "Ze zijn nu nog vooral bezig met de voorbereidingen", legt docent Annieck Brouwer uit. "Maar we zijn op de goede weg. Er is al een tent geregeld zodat we in de winter droog kunnen werken. We zijn ook hard bezig met een elektromotor maar er moet nog wel wat gas op de lolly."

Alleen klussen aan de boot is niet genoeg. De studenten moeten hun boot ook in de markt zetten. Zo moeten ze sponsoren vinden en promotie maken voor hun sloep, om huurders aan te trekken. Dat betekent dus een nieuwe website en reclame op sociale media. "Dat is erg belangrijk", vertelt student Maxim Correia. "We hebben niet een gigantisch budget. Het idee is ook dat de namen van de sponsoren op de boot komen te staan."

Als de boot af is, wordt hij door school ingezet bij evenementen als open dagen en bedrijfsuitjes. Student Remco Verduin vindt het een leuk project om het examenjaar mee af te sluiten. "Het is heel divers, je moet ontwerpen en kunt ook echt je eigen ideeën kwijt. De komende 15 jaar zul je hem rond zien varen in Alkmaar. Dan heb je toch een soort aandenken aan je afstudeerproject. Dat is wel een hele toffe ervaring."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl