Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


In navolging van ’s-Hertogenbosch wordt Alkmaar de tweede gemeente in het land met een Lokale Goededoelengids. In de gids komen Alkmaarse organisaties en initiatieven te staan waar gulle gevers een keuze uit kunnen maken. Donderdagavond gaf wethouder Paul Verbruggen in Podium Victorie de aftrap van de bijbehorende campagne 'Voor organisaties die het verdienen!’, vanwege corona begrensd op 50 aanwezigen. De gids wordt naar verwachting tussen december en april gepubliceerd, maar de voorkant werd alvast onthuld.

Dagvoorzitter Monique Hupkes proefde de stimulerende energie en de verbindende kracht in de Victorie en Verbruggen sprak met waardering voor de vele vrijwilligers en maatschappelijke activiteiten in de gemeente. "We hebben heel veel goede doelen, stichtingen en verenigingen die geld, mensen en middelen heel goed kunnen gebruiken. Maar mensen die geld zouden willen vererven of legaten willen geven, of aan goede doelen willen geven, die kunnen deze niet samen op één plek vinden in de gemeente Alkmaar. En dat is wat deze gids gaat doen."

Cees Huisman, voorzitter van de Stichting Goede Doelen Alkmaar. "Ondanks heel veel inspanningen van lokale doelen in Alkmaar om bekend te zijn, is er nog veel onbekendheid". Hij roept Alkmaarse initiatieven en organisaties op om aanmelding voor de gids te overwegen.

Theo Schuyt, hoogleraar filantropie aan de VU, ging in op de waarde van het lokaal maatschappelijk initiatief en de Goededoelengids. "Als mensen bij de notaris zitten en ze willen iets nalaten of iets extra's doen, dan denken ze vaak alleen aan landelijk bekende goede doelen". Notaris Annamaria Lopez-Brea kan beamen dat er grote behoefte is een gids. Zo krijgt ze door de grote waardestijging van onroerend goed regelmatig iets te horen in de trant van "Nou notaris, ik heb best wel wat centjes in mijn huis zitten."

Tijdens de avond kregen Stichting Prakkie072 en Hortus Alkmaar de spotlight. Vertegenwoordigers vertelden met groot enthousiasme over hun activiteiten en hoe belangrijk zij het project vinden.

Meer op alkmaar.lokalegoededoelengids.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl