Alkmaar Centraal


Van 19 tot en met 27 september vindt de PAX Nationale Vredesweek plaats. Ook in Alkmaar is er sinds 2018 een Ambassade van Vrede, die onderdak vindt bij het Apostolisch Genootschap. Deze organisatie heeft ook voor dit jaar weer een programma samengesteld. De Vredesweek 2020 gaat over het omgaan met verschillen. In cultuur, gebruiken, huidskleur en religie. In de Vredesweek gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te leren kennen, in plaats van te blijven hangen in het eigen gelijk. Daarom is dit jaar het thema 'Vrede verbindt verschil'.

De opening is op zaterdag 19 september om 15:30 uur in Theater de Vest, en wordt verricht door wethouder Paul Verbruggen. Er  zijn optredens van twee dansgroepen en saxofoonkwartet BRES. Beiaardier Christiaan Winter laat op de carillons van de Grote Sint Laurenskerk en de Waagtoren vredesklanken horen. Op de Facebookpagina Ambassade van Vrede kan iedereen een verzoeknummer aanvragen.

Verder zijn er vredesdiensten en Filmhuis Alkmaar toont speciaal 'The Great Green Wall'. Er is een lezing 'Lichtgedachten' door George Gelauff, programmaleider maatschappelijke betrokkenheid. Dan is er nog een vredeswandeling door de stad en zijn er stadsgesprekken in samenwerking met Artikel 1 over vrede en solidariteit.

Contact met de Ambassade van Vrede kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl