Zaterdagochtend is echt begonnen aan de klus die het aanzien van Station Alkmaar Noord drastisch zal veranderen. Beide voor de reizigers en omwonenden zo vertrouwde stationsgebouwen uit 1983 zullen definitief verdwijnen. Het treinverkeer tussen Alkmaar en Heerhugowaard is stilgelegd tijdens de werkzaamheden en dat betekent dat er wel met een onwrikbare deadline wordt gewerkt, maandagochtend moet de klus geklaard zijn.

Ook de perrons moeten er aan geloven. Die worden eerst verwijderd, dan wordt de er onder liggende leiding verlegd en daarna worden de perrons weer geschikt gemaakt voor gebruik. Wie de sloopwerkzaamheden bekijkt zal in eerste instantie misschien de indruk krijgen dat het sneller kan. Enorme machines pakken voorzichtig één kabelgootje op en leggen het op een andere stapel of in een container.

Maar als er naar het grotere plaatje wordt gekeken wordt duidelijk dat het om een zeer precies gecoördineerde dans gaat tussen alle machines en mensen en er juist met enorme efficiëntie gewerkt wordt. De bovenbouw is volgens een uitvoerder het makkelijkst. De onderbouw kost , mede vanwege de hoeveelheid kabels, wat meer tijd.
Pin It
Bekeken: 2128x
https://ee.itk.ac.id/data/