Alkmaar Centraal


Donderdag 17 september om 20:15 uur is de dansvoorstelling ‘If You Could See Me Now’ van Arno Schuitemaker te zien in Theater de Vest in Alkmaar. De wereldpremière van deze voorstelling vond plaats in de Tafelhalle te  Neurenberg (Duitsland) om vervolgens de wereld over te reizen. Dit jaar is de voorstelling terug in Nederland en nog twee keer te zien, waaronder in Alkmaar.

Ogenschijnlijk terloops maar met indrukwekkende precisie vraagt ‘If You  Could See Me Now’ om opnieuw te kijken, om een tweede blik. De drie  performers Ivan Ugrin, Stein Fluijt en Johannes Lind halen het uiterste uit hun lichamen tot alles voelt als één brok samengebalde energie. Op het punt van maximale en bezwete inspanning neemt de bewegingsstroom nieuwe gedaantes aan van oplichtende, steeds veranderende indrukken.

De ruimte komt in beweging en verschuift. Er verdwijnen happen uit de tijd die dan weer samensmelt. Van extase naar vervreemding, van opbouw naar ontmanteling, speelt ‘If You Could See Me Now’ met verwachtingen en schudt ze op. Er ontstaat een keerpunt, een ontwapenende beweging van performers en publiek naar iets nieuws en onbevangens: een bevrijding.

Arno Schuitemaker werd eerder bekroond met een Zwaan voor zijn dansvoorstelling 'The Way You Sound Tonight'.

Kaarten voor de voorstelling ‘If You Could See Me Now’ op 17 september in Alkmaar zijn te koop via theaterdevest.nl.  (foto: Sanne Peper)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl