Het is even wennen, maar het 40 jaar oude station Alkmaar Noord is verdwenen. Voor de reizigers rest slechts een abri als bescherming tegen meteorologische invloeden. Inmiddels zijn vier grote containers met puin, drie containers met oude metalen en drie containers met herbruikbaar bouwmateriaal afgevoerd.

Zoveel mogelijk van dat materiaal wordt echter opnieuw gebruikt. Hoewel het oude meubilair uit de wachtruimtes wel op andere stations zal worden ingezet geldt dat natuurlijk niet voor de materialen die na de sloop achterbleven. Maar bijvoorbeeld de metalen worden omgesmolten en het puin wordt als onderlaag voor wegverhardingen ingezet. Het hout zal worden verwerkt tot onder andere spaanplaten en pallets en de kunststoffen worden gerecycled tot bijvoorbeeld prullenbakken.

Wat dan nog overblijft gaat naar een een afval-energiecentrale waar de warmte die vrijkomt bij de verbranding ingezet wordt voor verwarming en het opwekken van stroom.
Pin It
Bekeken: 1526x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/