Alkmaar Centraal


De beschieting van het bedrijvengebouw aan de Professor van der Waalsstraat in Oudorp was een inbraakpoging. Woensdagavond was alleen het slot van de deur in het rolluik vernield. "Er is met een shotgun een hagelpatroon op het slot geschoten, om in te kunnen breken", vertelt de eigenaar van het pand aan mediapartner NH Nieuws. "Je schiet op de zwakste plek van de loopdeur [...] en dan kun je 'm simpel openmaken."

De eigenaar vertelt dat hij en zij vrouw op het moment van de beschieting in het pand waren. "Mijn vrouw heeft het gehoord, en zag de vorm van een shotgun, een hagelgeweer, met een dikkere loop, waar meerdere patronen uitkomen en een groter gat maken. Op het moment dat je daarmee op een persoon schiet, gebeurt er niets, heb je misschien last van je ribben, maar zit er geen gat in je lichaam, wat ik begrepen heb. Dit is dus niet om iemand te intimideren of iets aan te doen."

Dat geldt wellicht voor een schot zout of rubberen kogeltjes, maar een snelle Google search op echte hagelschoten toont het tegendeel. Wel vermindert de impact snel naarmate de afstand toeneemt.

De eigenaar vermoedt dat na de beschieting op een verdekte plek even is gewacht op een eventuele reactie. "Om te kijken of het alarm afgaat, iets met camera's, of de politie komt. De politie was hier zo snel, binnen anderhalve minuut, dus ik denk dat ze zijn geschrokken", aldus de eigenaar die van een agent vernam dat deze inbraakmethode standaard is in de Verenigde Staten. Niet vreemd, gezien de (zeer) beperkte wapenrestricties aldaar.

Volgens de eigenaar heeft de politie nog geen verdachten aangehouden. "Gelukkig hebben we camerabeelden, en de buren ook, dus ik hoop dat we daar iets mee kunnen." (foto's: NH Nieuws)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl