Alkmaar Centraal


Zondag reikte burgemeester Piet Bruinooge een ere-insigne in goud van de stad Alkmaar uit aan de heer Ger Voorn. Dat deed hij in de Grote Sint Laurenskerk, tijdens de bijeenkomst in het kader van het 30-jarig jubileum van de Cultuurprijs van de regio Alkmaar en de bekendmaking van de winnaar van de Victoriefonds cultuurprijs.

Ger Voorn stond 30 jaar geleden aan de wieg van de prijs, die destijds begon onder de naam Reijer Jan Zwaan Cultuurprijs. De naam wijzigde een aantal malen, maar niet de drijvende kracht erachter. "Het culturele leven in Alkmaar zou zonder Voorn niet zo bruisen als zij nu doet", aldus gemeente Alkmaar. "Hij legde contacten met de vele culturele organisaties die Alkmaar rijk is en ondersteunde initiatieven van kunstenaars en organisaties die iets met literatuur wilden doen. Vanuit zijn functie als directeur van boekhandel Zwaan & Ter Burg sponsorde hij literaire projecten en zorgde voor materialen in het kader van cultuureducatie voor de Alkmaarse basisscholen. Hij was sponsor van de Alkmaarse kinderboekenweek en van Stichting De Vier, die voorstellingen voor basisschoolleerlingen verzorgde."

Voorn heeft een groot hart voor kunst en cultuur en door zijn enorme enthousiasme en inzet voor alles wat vernieuwend is, zette hij Alkmaar met culturele initiatieven op de kaart. Hij was maatschappelijk betrokken bij Terre des Hommes, Stichting Vrienden van Holland Music Sessions en oprichter en bestuurder van podium Atlantis. Hij was ook de initiator van het maandblad ‘Uit in Alkmaar’ en sponsorde diverse concerten, waaronder die van Musicians Without Borders en Holland Music Sessions. Hij was verder de motor achter RTV Alkmaar.

Nog altijd denkt Ger Voorn mee om de Alkmaarse cultuurprijs nog aantrekkelijker te maken. (foto: JJ Foto)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl