Alkmaar Centraal


Bette Adriaanse werd in 1984 geboren in Oudorp en ging later in Alkmaar naar school. Na de middelbare school vertrok ze naar Amsterdam en studeerde daar aan de Gerrit Rietveld Academie. Ook studeerde ze Creative Writing aan de Universiteit van Oxford. Dit jaar is ze genomineerd voor de Victoriefonds Cultuurprijs voor Letteren.

Haar eerste en tot nu toe enige roman, 'Post voor Rus Ordelman' (2016) verscheen eerst in het Engels 'Rus Like Everyone Else' (2015). Het is een hartverscheurend verhaal over eenzaamheid dat de lezer een spiegel voorhoudt. In haar korte verhalen en fabels, gepubliceerd in verschillende Europese magazines voor literatuur, kunst en filosofie en op haar website, weet zij de lezer snel te intrigeren.

Bette's werk beweegt tussen naïviteit, destructie, hoop, hopeloosheid. Soms wordt de lezer meegezogen in een nachtmerrie waarin tijd en werkelijkheid geen enkel houvast meer bieden.

De Victoriefonds Cultuurprijs Letteren wordt zondag 4 oktober in de Cultuurkoepel in Heiloo uitgereikt. Wie bij de uitreiking aanwezig wil zijn kan zich via victoriefondscultuurprijs.nl aanmelden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl