Alkmaar Centraal


De werkgroep MFA Vroonermeer bestaat uit enthousiaste wijkbewoners, de Wijkraad, de Regiegroep Bewonersinitiatieven en de Vereniging van Eigenaren van de parkrandwoningen. Deze werkgroep wil graag dat de gemeente een wijkontmoetingspunt realiseert. "Er is behoefte aan een ontmoetingsplek, waar wijkbewoners even binnen kunnen lopen en met elkaar af kunnen spreken", aldus PvdA-raadslid Katinka Kerssens.

MFA Vroonermeer ziet mogelijkheden om een ontmoetingsplek te creëren in het pand waarin nu nog de Lispeltuut en de Vroonermeerschool gevestigd zijn. Eerder waren al een aantal scenario’s bedacht en is met vertegenwoordigers van de gemeente gesproken. Daaruit kwam naar voren dat er nog niet genoeg vrijwilligers in de wijk waren voor een volledig wijkcentrum.

PvdA Alkmaar en de werkgroep denken dat de wijk onderhand genoeg gegroeid is voor een volwaardig buurthuis en vraagt het college om heroverweging. Bovendien heeft MFA Vroonermeer een potentiële huurder gevonden in een zorgaanbieder. Maar mocht dat het college niet over de streep trekken, dan hoort Kerssens graag alternatieven van B&W.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl