Het slachtoffer van een mishandeling die maandagmiddag plaatsvond in de kelderbox van een flatgebouw aan de Vondelstraat in Alkmaar, roept mensen met meer informatie op zich te melden bij de politie. De dader is een flatgenoot van het 45-jarige slachtoffer, die we voor het gemak Willem zullen noemen, maar hij is sinds het incident niet meer gezien.

Willem verklaart in zijn aangifte dat hij buurtbewoners er nog wel eens aanspreekt als ze de poep van hun hond niet opruimen, maar dat een flatgenoot daar niet van gediend is. Er is al jaren een conflict over, ook al heeft de buurman zelf geen hond. Toen Willem maandag 7 september zijn flat uit kwam zag hij de man en diens vriendin staan, samen met een vrouw van rond 80 jaar. De vriendin schreeuwde toen "Wat kijk je nou!" en de buurman zelf kwam naar hem toe gelopen en schreeuwde: "Wat doe je nou moeilijk met een vrouwtje van 80 jaar". Willem antwoordde: "Ik spreek mensen er gewoon op aan dat zij hun hondenpoep moet opruimen", en liep weg om de confrontatie uit de weg te gaan.

Later zag Willem de flatgenoot fietsen en hoorde hem schreeuwen dat hij een hond ging lenen om die voor zijn deur te laten schijten. Willem antwoordde gevat: "Dat is prima, als je het maar wel weer opruimt."

Spoelen we een week vooruit. Maandag 14 september was Willem rond 10:30 uur in zijn kelderbox. Hij hoorde iemand de gang in lopen, terwijl hij zijn fiets weg zette en zijn boodschappen uit de fietstas haalde. Toen hij zich omdraaide zag hij zijn buurman staan met een stalen pijp in zijn, als ware het een honkbalknuppel. De buurman zei "Ik zag je wel kijken" en  sloeg een of twee keer. Willem werd geraakt op zijn rechter bovenarm en zijn linkerhand, vermoedelijk probeerde hij de klap af te weren. Het slachtoffer deed de kelderdeur snel dicht. De pijp zat klem tussen de deur, maar hij kreeg deze met zijn voet toch dicht. Daarna hoorde hij de buurman wegrennen.

Willem is gelijk naar het politiebureau gefietst om aangifte te doen van mishandeling. In zijn verklaring stelt hij dat de flatgenoot donker getint is en zijn rasta-haar droeg in een zwart netje. De man is 1,80m lang en droeg een zwarte broek en zwart t-shirt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl